PİYASALAR
HAVA DURUMU
FOTO GALERİ
LINK BANKASI
NAMAZ VAKİTLERİ
BURÇLAR
Burcunuzu seçin, günlük falınızı okuyun
Sağlık Danışmanı
Şikayetim Var
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
PKK, BDP'den Ayrı mı?
PKK, BDP'den Ayrı mı?
06 Şubat 2010 / 14:42
Kürt sorununun çözüm sürecine dahil olabileceklerini, ancak silah bırakmayla ilgili konuların hükümet ile PKK arasında görüşülmesi gerektiğini söyled
Reuters haber ajansına konuşan Demirtaş, PKK’nin tamamen ayrı bir örgüt olduğunu söyleyerek, BDP’nin silah bırakmalarına ikna etmeye yönelik bir otoritesinin olduğu kanaatinin yanlış olduğunu belirtti.

Demirtaş, “Kürt sorununun çözüm sürecine dahil olabiliriz, ama silah bırakma ve Türkiye’ye dönüş konuları hükümet ve PKK arasında görüşülmeli” dedi.

PKK’nın partisinden tamamen ayrı bir örgüt olduğunu vurgulayan Demirtaş, "PKK bizden ayrı bir yapı ve yönetim mekanizmasına sahip bir grup. Söyleyecek bir sözleri varsa, söylerler... Biz eğer bir şeylerin sesi olacaksak, BDP’nin sesi oluruz” diye konuştu.

Siyasi partilerin kapatılmasına ilişkin daha sert kriterler uygulanması çağrısında bulunan Demirtaş, “Siyasi partilerin kapatılmasına olanak tanıyan yönetmenlik kaldırılmalıdır. Bu demokrasi özgürlüğünü güçlendirmek için hükümetin atması gereken bir adımdır” ifadelerini kullandı.

Parlamentoda 21 temsilcisi bulunan DTP’nin PKK ile bağları olduğu gerekçesiyle Anayasa Mahkemesi tarafından kapatıldığını hatırlatan Reuters, Demirtaş’ın reportaj sırasında, “partisi ile PKK arasında mesafe koyacağını” söylediğini yazdı.

Haberde, AKP hükümetinin açılım politikasına ilişkin ise “İktidar partisi AKP, 72 milyonluk Türkiye nufüsünün yüzde 20’sini oluşturan Kürtlerin haklarını arttırarak çatışmaya son verme, böylece PKK’ye olan desteği aşmayı hedefleyen reformlar yapmak istiyor” yorumu yapıldı.

Kaynak: ANF
Bu haber toplam 286 defa okunmuştur
DİĞER HABERLER
ARŞİVDEN ARA
YAZARLAR
ÖZEL HABER
Anket
Referandumda "Evet" mi diyeceksiniz "Hayır" mı
VIDEO
NASIL BASARDILAR
SÖYLESI